Odense Fagskole startede som Danmarks ældste håndarbejdsskole, grundlagt i 1910 af én af datidens iværksættere Nathalie Hansen.

Fagskolen, som dengang hed Beklædningsfagskolen, var oprindeligt tænkt som et sted, hvor sypiger kunne få en egentlig uddannelse inden for skrædderi, lærergerning, hjemmets syning med mere.

Odense Fagskole holder nu til i centrum af Odense, i en bygning med en lang historie – Odenses gamle Glasværk. Her er højt til loftet og lokalerne er behagelige at opholde sig i.

 

Fagskolen idag

I dag er Odense Fagskole en skole, hvor elverne mødes i et fagligt, stærkt fællesskab. Der er altid en rar stemning af intenst “nørderi” når der er gang i værkstederne på linjerne eller i klasserne.

Resultatet af elevernes anstrengelser kan, når året er gået ses i den portfolie af værker, som hver enkelt elev har. Portfolien er oftest af en kvalitet og standard så den vil kunne bruges som adgangskrav på en kreativ videregående uddannelse, hvor ansøgeren skal aflevere en portfolie til bedømmelse inden optagelse.

Skolens elever er på den kreative linje tre dage om ugen, og på kunst– og kulturfag eller 10. klasse to dage om ugen. Dette giver eleven tid til fordybelse i det enkelte fag, samt indblik i nye og anderledes undervisningsmetoder udarbejdet af læreren.

 


“Vi vil kende, forstå og udvikle livet gennem håndgribelige og livsnære gøremål.”

Odense Fagskoles værdigrundlag

 

Talentskolen på Glasværket

Odense Fagskole huser også Talentskolen (Talentskolen hed tidligere Børneskolen) på Glasværket – 6 kreative linjer til unge mellem 7 og 16 år, der har lyst til at bruge deres fritid på at udvikle sig gennem skabende processer inden for billedkunst, animation, design, beklædning og tegning. Talentskolen kan i høj grad ses som en forsmag på alt det, der kan vente dig som elev på Odense Fagskole.

 

En moderne kostskole

På Odense Fagskole kan du vælge at bo i hyggelige enkelt- eller 2-mandsværelser eller at blive boende hjemme. Uanset om du vælger det ene eller det andet vil du blive en del af et forpligtende og kreativt fællesskab, hvor det er tilladt at være kreativ på en individuel måde.

Kantinen på Odense Fagskole har bronzemærket i økologi og er med i ReFood i kampen mod madspild.

refood logo_bronze_125x150