Design er i dag et vidt begreb og dækker over mange former for design, bl.a. grafisk design, beklædningsdesign og industrielt design eller produktdesign, som det også kan kaldes.

Industrielt design er betegnelsen for masseproduceret produktdesign og adskiller sig derved fra kunsthåndværk, som ofte kun findes i få eksemplarer.

På linjen for Industrielt Design vil vi beskæftige os med industrielt design med hovedvægt på møbeldesign. Danmark har en stor tradition for og er kendt i hele verden for netop dette. Dansk Design er blevet et begreb og er bl.a. repræsenteret af navne som Arne Jakobsen, Hans Wegner, Verner Panton, Poul Henningsen (PH), Jørn Utzon og mange, mange flere. Det er derfor indlysende, at vi skal følge traditionen op og uddanne flere dygtige, danske designere.

For at udviklle nye ideer må man forlade de trygge rammer og begive sig ud i det ukendte, for det er i den ukendte verden, de fleste ideer gror. Man skal til stadighed være parat til at udvikle, udfordre og forvandle den oprindelige inspiration og idé i sin søgen efter målet. Der skal være plads til grænseoverskridende ideer, som fører til nye og hidtil ukendte design.

Du vil som elev i hver opgave komme igennem designprocessens tre hovedpunkter:

Idéfase: oplæg, analyse, brainstorm, inspiration

Praktisk arbejde: bearbejdelse, prøver, analyse, materialekendskab

Færdigt produkt: fordybelse, forarbejdning, udformning, færddiggørelse, præsentation/udstilling.

    999611_594524137253138_1596254990_n

Til udstilling af egne lampedesigns i Bellacenteret.


  • Alt Text

Industrielt Design-linjens lærer.


Billedgalleri fra Industrielt Design


Se flere videoer og billeder i Mediearkivet.

Tilmeld dig nu

Vi starter nye hold hver januar og august.

Læs mere